Cand vrei sa gatesti ceva gustos si sanatos, carnea de curcan de tara este o alegere foarte buna daca vrei sa iti diversifici meniul.

E mai sanatoasa decat alte tipuri de carne si are un gust minunat. Totusi, pentru ca mancarea sa fie cu adevarat gustoasa, trebuie sa stii cum sa alegi carnea si sa pregatesti preparate delicioase.

Ti-am pregatit cateva retete si sfaturi pe care te poti baza cand ramai fara idei de mancare – continua sa citesti!

  1. Curcan de tara la cuptor cu legume

Primul preparat pe care il poti incerca este friptura de curcan de tara la cuptor cu legume, foarte usor de facut – rapid si foarte gustos.

Ai nevoie de o pulpa de curcan sau piept de curcan de curte, cateva legume proaspete, cum sunt morcovii, cartofii si ceapa, plus cateva condimente de baza: sare, piper, rozmarin si usturoi.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi asezi curcanul intr-o tava, il stropesti cu putin ulei de masline si adaugi legumele taiate in bucati mari in jurul lui. Condimentezi totul si acoperi tava cu folie de aluminiu. Dupa o ora, scoti folia si lasi carnea sa se rumeneasca inca 20-30 de minute. Asa obtii o friptura frageda si suculenta, perfecta pentru o masa de familie.

  • Tocanita de curcan de tara cu ciuperci

O alta idee grozava este tocanita de curcan de tara cu ciuperci. Ai nevoie de bucati de carne de curcan, ceapa, ardei gras, ciuperci si rosii.

Incepi prin a cali ceapa in putin ulei, adaugi ardeiul gras taiat si ciupercile. Cand legumele sunt moi, pui carnea de curcan taiata cubulete si lasi sa se rumeneasca putin. Adaugi rosiile taiate cuburi si lasi totul sa fiarba la foc mic. Dupa aproximativ 45 de minute, ai o tocanita aromata, perfecta de servit cu mamaliga sau piure de cartofi.

  • Salata de curcan de tara cu quinoa si legume

Daca vrei ceva mai usor, o salata de curcan de tara cu quinoa si legume este o alegere perfecta. Ai nevoie de piept de curcan, quinoa, castraveti, rosii, avocado si o mana de frunze de rucola.

Fierbi quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj, iar intre timp frigi pieptul de curcan intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. Dupa ce s-a racit, tai carnea in fasii subtiri si o amesteci cu quinoa si legumele taiate marunt. Adaugi cateva frunze de rucola si un dressing simplu din suc de lamaie si ulei de masline. Este o salata proaspata, hranitoare, ideala pentru pranz sau cina.

Cum alegi carnea de curcan de tara de vanzare de la magazin?

Carnea ar trebui sa aiba o culoare roz deschis, uniforma, fara pete inchise la culoare. Mirosul trebuie sa fie subtil, aproape imperceptibil. Daca simti un miros neplacut, mai bine eviti acel produs.

Textura este si ea importanta: carnea ar trebui sa fie ferma, dar nu tare sau uscata. De asemenea, alege un curcan de la un producator local de incredere si asigura-te ca este cat mai proaspat.

Cand vine vorba de mancare sanatoasa si gustoasa, curcanul de la Ograda Verde este o alegere excelenta. Cu atentie la detalii si la calitatea produselor, Ograda Verde iti ofera carne de curcan de tara proaspata, perfecta pentru orice reteta!

Ograda Verde iti aduce pe masa gustul autentic al curcanului de tara!